Sporttherapie

De weg naar een gezonder leven

Sporttherapie is een toegankelijke en leuke manier om te starten met de verbetering van zowel je mentale als fysieke gezondheid.

Onder begeleiding van een psychosomatisch fysiotherapeut leer je verantwoord bewegen (conditie en krachttraining) en krijg je handvatten om je geestelijke welzijn te versterken.

De sessies hebben een vaste opbouw en worden afgestemd op de behoefte en het niveau van de groep.

Praktische informatie

De Sporttherapie wordt wekelijks gegeven en vind plaats in het bos Visdonk in Roosendaal. We werken met kleine groepen van minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Zo kan er voldoende persoonlijke aandacht gegeven worden en kunnen we jou het beste helpen om je doelen te bereiken. Hieronder staat alle praktische informatie op een rijtje: 

*Bij aanvullende verzekering voor fysiotherapie zijn er mogelijkheden tot (deels) vergoeding.

Indien gewenst is het ook mogelijk om privé sessies te plannen, vraag hiernaar in het contactformulier

Het aanmeldformulier bevat een aantal vragen. Vul deze zo zorgvuldig mogelijk in, zodat we een zo compleet mogelijk beeld van jou en je situatie hebben. Op die manier kunnen we je de best mogelijke begeleiding bieden. 

Wat kun je verwachten van Sportherapie

Door kennis uit verschillende specialisaties en eigen ervaring te bundelen, heb ik een therapie ontwikkeld die de belangrijkste aspecten van psychosomatische fysiotherapie, psychologie en adem-en ontspanningstherapie combineert

We combineren fysieke oefeningen met mindfulness, lichaamsgerichte oefeningen en adem-en ontspanningsoefeningen om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

Je gaat bewust met je ademhaling aan de slag en leert de balans tussen inspanning en ontspanning.

We richten de spierkrachttraining op functionele oefeningen, die helpen je om de spieren te trainen die je nodig hebt voor dagelijkse activiteiten. Daarnaast werken we aan het verbeteren van je algehele conditie middels hardlooptraining.

Sporttherapie is zo ingericht dat het de relatie tussen lichaam en geest stimuleert, zodat je signalen van je lichaam beter leert kennen en je gezondheid en welzijn te verbetert. Sporttherapie heeft een positieve invloed op je stemming en je lichaam. 

We werken gericht aan jouw doelen door middel van persoonlijke aandacht en professionele begeleiding. Daarbij sporten we buiten in de natuur, omdat sporten in de buitenlucht stressverlagend werkt en je extra energie geeft!

Resultaten van Sportherapie