Over ons

Laurens en Jacquelien - mentale en fysieke gezondheid - preventief

Refunction

Bij Refuntion hebben we één missie: jou helpen om die gezonde balans in je leven te bereiken. Maar wat betekent dat eigenlijk, een gezonde balans? 

Het lichaam is een prachtig instrument waarin alles in harmonie samenwerkt. Maar als problemen zich opstapelen (vaak onbewust) kun je merken dat je mentaal en/of lichamelijk niet goed in je vel zit. Dit uit zich dan vaak in klachten zoals pijn, vermoeidheid of kan zich mentaal uitten in de vorm van angstklachten, somberheid, je bent prikkelbaar of hebt moeite je te concentreren. 

Deze vervelende problemen zorgen ervoor dat je niet meer geniet van het leven zoals je zou willen en dat je een gebrek aan energie ervaart om de dagelijkse taken aan te kunnen. Dat is niet nodig! Het leven is kostbaar en het is zonde van je tijd om het merendeel ervan door te brengen met deze problemen..

Wij begrijpen dat het een uitdaging kan zijn om hiermee om te gaan en dat je misschien niet weet waar je moet beginnen.

Bij Refuntion hebben we een persoonlijke benadering en uitgebreide expertise in diverse therapieën om jou te ondersteunen. Ons doel? Het verlichten en aanpakken van de oorzaak van jouw geestelijke en lichamelijke klachten, zodat jij weer volop kunt genieten van het leven.

Of je nu een bezoek brengt aan onze praktijk in Roosendaal of gebruikmaakt van onze online consulten, wij staan altijd klaar om samen met jou aan de slag te gaan. We willen niet alleen je balans herstellen, maar ook een gezonde levensstijl bevorderen. En dat begint met inzicht.

Bij ons draait het niet alleen om het verlichten van symptomen. We willen dat je begrijpt hoe de samenhang tussen lichaam en geest werkt, hoe jouw klachten zijn ontstaan en vooral hoe jij zelf een rol kunt spelen in het verminderen of zelfs laten verdwijnen van deze klachten. Met onze persoonlijke begeleiding en ondersteuning zul je merken dat je weer de regie over je eigen welzijn kunt nemen.

Dus waar wacht je nog op? Maak een vrijblijvende kennismakingsafspraak bij ons, en laten we samen werken aan het herstellen van jouw balans en het creëren van een gezonde en de beste versie van jezelf.

Laurens

Ik heb altijd een diepe interesse gehad in gezondheid en menselijk gedrag. Dit was dan ook de reden om psychologie te gaan studeren en te werken als psycholoog. Maar al snel merkte ik iets opvallends: lichaam en geest hebben een unieke en onlosmakelijke relatie met elkaar.

Deze ontdekking bracht me in een stroomversnelling. Ik wilde diepgaandere kennis vergaren over het fysieke aspect van het menselijk functioneren. Dus terwijl ik nog steeds mijn werk als psycholoog uitvoerde, besloot ik de opleiding fysiotherapie te volgen. En daar stopte ik niet. Ik specialiseerde me in psychosomatische fysiotherapie en dook in aanvullende opleidingen, zoals EMDR therapie, runningtherapie en adem- en ontspanningstherapie.

Het valt me op dat de reguliere gezondheidszorg zich voornamelijk richt op het bestrijden van symptomen en het blussen van brandjes. Maar naar mijn mening is er meer nodig. Elk stukje van het menselijk functioneren is goed vertegenwoordigd, maar de verbinding tussen die verschillende aspecten kan sterker. Ik ben van mening dat er te gemakkelijk wordt gegrepen naar korte-termijnoplossingen, zoals medicatie of trucjes om de pijn of klachten tijdelijk te verlichten. Begrijp me niet verkeerd, deze aanpak kan nuttig zijn in acute situaties, maar voor de langere termijn biedt het weinig oplossing.

Mijn visie en missie zijn duidelijk. Ik wil mensen helpen inzien welke processen schuilgaan achter hun klachten, zodat ze zelf de sleutel in handen hebben om deze klachten op de lange termijn aan te pakken. Ik wil de mens begeleiden naar een beter begrip van zichzelf en handvatten aanreiken om hun eigen gezondheid en welzijn te transformeren. 

Ik ben er klaar voor om jou te helpen barrières weg te nemen en je te begeleiden op het pad naar een optimale mentale en fysieke gezondheid!

Wil je meer weten over psychosomatische fysiotherapie, EMDR of onze andere specialisme? kijk dan op onze Blog pagina waar ik meer uitleg geef over deze onderwerpen.

Laurens psychosomatisch fysiotherapeut - toegepaste psychologie - EMDR - Runningtherapie
Jacquelien - orthomoleculaire therapie - voeding

Jacquelien

Al vroeg wist ik het; Ik wil mensen helpen! Dit was ook mijn motivatie toen ik op mijn 16de jaar solliciteerde als leerling verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik mocht er gaan werken en leren. Nadat ik me gespecialiseerd had, werd ik op mijn 25ste leidinggevende van twee afdelingen binnen het ziekenhuis. Ik leerde leiding geven in de praktijk, wat werd ondersteund met een studie tot Manager in de zorg.

Inmiddels heb ik aan heel wat groepen mensen leiding mogen geven, waardoor ik veel ervaring heb opgedaan met coaching en training. Ik zie welk gedrag van iemand leidt tot de problemen die er spelen. Door iemand te spiegelen en te coachen kan ik helpen om ander gedrag te kiezen, om zo de problemen te kunnen oplossen.

Ik heb brede interesse in alles wat met gezondheid te maken heeft en daar hoort ook zeker voeding bij. Voeding is wat je lichaam kan helpen groeien, helen en herstellen. Helaas kan het je ook ziek maken. Door mijn studie Orthomoleculaire therapie en Orthomoleculaire therapie bij kinderen en mijn coachende vaardigheden, kan ik mensen helpen aan een op maat gemaakt voedingspatroon wat hun lichaam heelt, herstelt en laat groeien.